Holistische schoonheidsbehandelingen
met 100% natuurzuivere cosmetica

Dr. Hauschka

De Weense chemicus Dr. Rudolf Hauschka richtte in 1935 de firma WALA op, die antroposofische geneesmiddelen vervaardigde volgens een geheel nieuw ontwikkeld ritmisch procedé. Nu wilde hij het assortiment uitbreiden met een bijzonder soort cosmetica, passend bij de filosofie van het bedrijf.

Hiervoor vroeg hij advies aan de eveneens uit Wenen afkomstige schoonheidsspecialiste Elisabeth Sigmund, die altijd al gefascineerd was door de geneeskrachtige werking van planten.

Samen met apothekers, chemici en antroposofische artsen ontwikkelden zij Dr. Hauschka Cosmetica.

Het unieke van Dr. Hauschka Cosmetica

Natuurlijke ingrediënten, geselecteerde heilzame planten, een uniek behandelconcept en één kerngedachte als basis voor de cosmetica en het verzorgingsconcept:

“De huid bezit eigen krachten om zichzelf te verzorgen en te herstellen. Cosmetica dient deze krachten te ondersteunen.”

De huid kan door het milieu, de zon of andere factoren uit balans raken. Dr. Hauschka cosmetica zorgt ervoor dat de huid zichzelf kan herstellen en stimuleert de gezonde eigen processen en activiteit van de huid. Daarnaast beschermt Dr. Hauschka Cosmetica de huid tegen invloeden van buitenaf.

Bestel uw Dr. Hauschka producten bij Studio Amy! De prijzen zijn gelijk, maar u ontvangt altijd gratis huidadvies en u spaart voor leuke extra’s.

Klik hier om producten te bestellen

Pionier in natuurzuivere cosmetica

Er is een groot verschil tussen natuurlijke cosmetica en natuurzuivere biologische cosmetica.
Tegenwoordig mogen producten in Nederland al ‘natuurlijk’ genoemd worden wanneer slechts een klein percentage van de ingrediënten natuurlijk is.
Er bestaan echter wel keurmerken voor natuurzuivere en biologische cosmetica (BDIH en NATRUE) , waarbij jaarlijkse onafhankelijke controles plaatsvinden.

Cosmetica van Dr. Hauschka:

  • Is vrij van chemisch-synthetische geur-, kleur- en conserveringsstoffen

  • Is vrij van minerale oliën, parabenen, siliconen en PEG (polyethyleenglycol)

  • Is dierproefvrij

  • Is 100% natuurzuiver en draagt het BDIH-keurmerk voor ‘gecontroleerde natuurzuivere cosmetcia’ en het internationale kwaliteitskeurmerk voor natuurlijke en biologische cosmetica ‘NATRUE’

  • Biedt boeren nieuw perspectief. Is actief in diverse FAIR TRADE projecten in o.a. Afghanistan, Burkina Faso, Ethiopië, India, Iran en Turkije